ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ЛІТЕРАТУРНОГО КЛУБУ В СУМАХ

В Сумській міській бібліотеці імені Т. Г. Шевченка відбулося чергове засідання літературно-художнього клубу «Грань» Сумського відділення Міжрегіональної спілки письменників України.


Член МСПУ Віталій Симоновський зробив докладну  інформацію про літературні конкурси і участь у них.


 

     Свою нову збірку гумору та сатири «Гарцює в «телику» бомонд…», що нещодавно вийшла у видавництві «Мрія», презентував колегам член Національної спілки журналістів та Міжрегіональної спілки письменників України Олег Шрамко. Це вже восьма книжка поета-гумориста. Як відомо, його авторським дебютом у цьому жанрі стала збірка «Музика та сало» (1996 р.).  Опісля світ побачили книжки: «Грамів сто – «за комірець!» (1998 р.), «Чи потрібна жінці талія?» (2002 р.),  «Гоп, гоп, козаченьки!»     (2003 р.), «Ейфорія кохання» (2005 р.), «Кивайте на сусіда» (2008 р.), «Уколи по-українськи»    (2012 р.).


Характерним для нового видання є те, що майже 50 вітсотків творів написано російською мовою. Це – пародії на твори російських авторів, текст пісні «Опять цветет наш сад», з якими і познайомив присутніх автор.


Крім того, Олег Шрамко прочитав ще майже півтора десятка пародій та текстів пісень, підготовлених до наступної книжки.


Головний редактор літературно-художнього видання  «Книга життя» Степан Сокур представив присутнім новий (сьомий) випуск свого альманаху. До нього увійшли цікаві глибокі літературні дослідження Юрія Кочі «Фатальний жереб»  – про окремі епізоди життя російського поета Михайла Лермонтова, нові поетичні твори поетів Сумщини Богдани Гусак, Олексія Усенка, Володимира П’янкова, Івана  Ліва, Віталія Симоновського, Ольги Воробйової, Віталія Меланича та інших. 


 

Надруковане літературне дослідження голови Сумського відділення Міжрегіональної спілки письменників  України Миколи Ремньова «Чехов та Суми» – про перебування російського класика на Сумщині. Заслуговує на увагу широка поетична добірка професора Сумського державного університету, доктора технічних наук, великого любителя поезії і майстра влучного літературного слова Віталія Симоновського. Йдеться в альманасі й про широке відзначення членами літературного клубу «Грань» 200-річчя з дня народження    Т. Г. Шевченка. Зокрема, письменники прочитали свої нові поезії, літературні дослідження тощо. Альманах заслуговує на добру оцінку не лише за вдалий текстовий матеріал, а й за хорошу верстку та вдале художнє оформлення.


На завершення присутні прочитали свої нові твори.


Вів засідання голова Сумського відділення МСПУ Микола Ремньов.

 

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.