ЯК СИМВОЛ БОГОЯВЛЕННЯ Й ПОКУТИ...

                          ЯК СИМВОЛ БОГОЯВЛЕННЯ Й ПОКУТИ...

 

    19 січня 2017р., на Водохрещу, в ошатному конференц-залі приміщення Головного управління регіональної статистики України відбулася науково-практична конференція „Екологія і християнство“. Модератором заходу була президент ГО „Всеукраїнська організація „Інтелектуальна Україна“ Тетяна Струбчевська. Присутні в залі інтелектуали: науковці, літератори, освітяни, громадські активісти – слухали доктора богослов’я, профессора Віктора Верягіна, котрий розпочав свою лекцію зі слів, що сьогоднішній день знаковий, бо святкуємо не тільки Богоявлення, Хрещення, а й Просвітництво... 

    Ведуча представила присутнім книги класика сучасної української поезії Юрія Кириченка та його біографа Галину Шевченко. „Яке відношення має висока поезія Юрія Кириченка до теми конференції і промови доктора богослов’я?, – розпочала Галина Миколаївна. – Виходить, що пряме, бо в особі поета Юрія Кириченка маємо ВИСОКОЧОЛУ, ЦІЛІСНУ ОСОБИСТІСТЬ, яка не втративши честі та гідності,  найдорогоцінніше, що є в людини, ЖИТТЯ,  віддала служінню високим ідеалам: Богу й Україні. Володіючи бездоганно Словом, маючи в собі, зі сказаного профессором, „три П: порядність + професіоналізм + патріотизм“, Поет ЯСНО БАЧИВ І ЯСНО ЗАКЛИКАВ... “. 

    Поезії Юрія Кириченка, такі як „…Якщо поет в СБУ не на службі…“, „Генерал Петро Григоренко: встаньте, герої!“, „Помста“, „Земля без полум’я“, „Пливун“, які читала біограф поета, тільки підтвердили сказане лектором та були повністю сприйняті присутніми в залі. 

    Як застереження Людині, пророчо звучали рядки поезій Юрія Івановича з книги „Перехід на передзим’я“:

 

                                           …Як символ Богоявлення й Покути,

                                           Земля – під п’ятами рабів пливе… 

 

    Дискусія в залі про екологію, християнтво і душу людини тривала до пізнього вечора...

 

                                          Ганна Степняк-Лозинська, журналіст

м.Київ,

 

19.01.2017р.

 

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.