УМЕР ПОЭТ ИГОРЬ ГОДЕНКОВ

УМЕР ПОЭТ ИГОРЬ ГОДЕНКОВ 

10 мая скоропостижно скончался талантливый поэт, лауреат литературных премий имени Владимира Даля и "Свой вариант", автор нескольких книг стихов, член МСП и КЛУ, замечательный человек, верный друг и товарищ Игорь Годенков. Мы запомним Игоря Леонидовича не только как замечательного поэта, организатора литературного процесса, но и как доброго, отзывчивого, порядочного человека, трудолюбивого, энергичного, целеустремленного.

Правление МСП скорбит и выражает искренние соболезнования родным и близким Игоря Леонидовича Годенкова

Память об Игоре Годенкове всегда будет в наших сердцах. 

 

Из ВИКИПЕДИИ

Народився 23.02.1959 року в селище Октябрьське Торопецького району Калінінської (нині - Тверської) області РФ, в родині працівника та вчительки. Закінчив у 1974 році Октябрьську восьмирічну школу, продовжив навчання у Староторопській середній школі Західно-Двінського району, яку закінчив у 1976 р.

Після школи навчався в Ленінградському військово-механічному інституті (1976—1980), служив в армії (1981 — 83).

1983 року вступив до Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка (заочно), закінчив його у 1989 р. Викладач російської мови і літератури.

Одночасно працював у школах Макарівського району Київської області (військовим керівником, вчителем російської мови, заступником директора школи). У 1990 — 95 роках — працював на посаді директора Андріївської середньої школи та очно-заочно навчався в Київському педагогічному інституті ім. Б. Грінченка, по закінченні якого отримав диплом учителя англійської мови.

З 1995 року по 1999 — вчитель англійської мови Макарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1.

1999 року був призначений директором Макарівського Центру творчості дітей та юнацтва імені Данила Туптала, працював на цій посаді до 2015 року. Від 2015 працює у тому ж позашкільному закладі на посаді методиста по роботі із обдарованими дітьми та керівника районної дитячої літературної студії «Сузір'я».

Громадська діяльність

Член Міжнародної асоціації письменників-баталістів і мариністів (з 2001), член Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України» (з 2006), з 2009 року — голова Київської обласної організації ВТС КЛУ, член Національної спілки краєзнавців України (з 2010) і Міжрегіональної спілки письменників України (з 2013).

Творчість

Вірші пише з дитинства. Перша поезія була надрукована 20 червня 1982 року в газеті «На боевом посту» Московського військового округу під час служби в армії.

Друкувався в районній, обласній, республіканській періодиці, зокрема — газетах «Профспілкова газета», «Интересная газета», «Третий тост», «Собеседница», «Православная Москва», Всеукраїнському літературному альманасі «От сердца к сердцу», в міжнародному літературному альманасі «Ренесанс», а також в літературних альманахах та колективних збірниках літераторів Макарівщини та Київщини.

Перша збірка віршів «Разговор со звездами» російською мовою вийшла друком 1999 року у Вінниці. З того часу видано понад 10 книжок віршів та малої прози російською мовою. 2008 року видано першу книгу віршів та малої прози українською «Лелеча радість», у 2015 — вийшла друга книга патріотичних віршів та малої прози «Сонячний спів».

Деякі з його віршів покладені на музику. Автор 5 CD-альбомів поетичної лірики і пісень.

Редактор 13 альманахів творчості юних поетів Макарівщини та понад 15 авторських книжок.

Нагороджений Подякою районного військового комісара та Центру допомоги військовим у Макарівському районі за патріотичну роботу

Комментарии 1

Как жаль! Вот уж не ожидал. Мне казалось, что он самый здоровый из всех нас. Как он любил детей! Сколько замечательного создал! Хорошо хоть последняя его книга вышла в замечательном издании и оформлении. Это достойный памятник ему. Светлая память нашему другу!
--------------------
Всегда Ваш, Анатолий Мозхжухин
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.