ЛІТЕРАТУРНА ЕКСПЕДИЦІЯ у КАНЕВІ

В рамках міждержавної програми культурної співпраці Росії і України у Каневі побувала яхта "Романтик".

Українські і російські письменники, літературознавці, книговидавці, журналісти з 16 травня по 6 червня йтимуть Дніпром та Чорним морем.

По шляху експедиції - в Києві, Каневі, Черкасах, Кам'янці, Кременчуці, Дніпропетровську, Запоріжжі, Херсоні, Миколаєві і Одесі пройдуть зустрічі з читачами і колегами, публічні дискусії, читання, концерти, літературні, журналістські і кулінарні майстер-класси, прес-конференції

Тож в Каневі ( у приміщенні музею Тараса Шевченка) відбувся «круглий стіл» за темою Книга і музей.

У розмові взяли участь з української сторони: редактори українських журналів «Радуга» Юрій Ковальський та «Склянка Часу», Олександр Апальков, письменники: Ірен Роздобудько, Юлія та Володимир Каденко, Ігор Жук, видавець Поліна Лаврова


Про долю майбутньої книги та її місце у музеї міркували й російські письменники Віктор Шендерович, Лариса Агеєва, Андрій Дмитрієв, Юз Аморалис та відомий телевізійний ведучий Борис Бурда.


Увечорі того ж дня на борту яхти "Романтик" відбулись авторські літературні читання.

На думку спеціального представника президента РФ по міжнародній культурній співпраці Михайла Швидкого, сумісна акція літераторів буде "надзвичайно корисною для обох народів", оскільки перед російською і українською літературою ще "існують дуже складні проблеми".

У творчій подорожі беруть участь близько 50 літераторів. З російського боку - письменники Ігор Іртеньев, Максим Амелін, Олександр Кабаков, Віктор Шендеровіч, Марія Вайсман, Олена Костюковіч, головний редактор журналу „Огонек” Віктор Лошак, журналіст Ігор Свінаренко, головний редактор журналу «Російський репортер» Віталій Лейбін, літературний критик, публіцист телеведучий Олександр Архангельський, відомий російський актор Олександр Філіппенко та інші.

Українських літераторів представлять Ірен Роздобудько, Лесь Подервянський, Олександр Кабанов, Борис Бурда, Сергій Жадан, та інщі.

Проект проходить за підтримки Федерального агентства по друку і масовим комунікаціям Росії і Держкомітету України по телебаченню і радіомовленню.

Партнерами виступають Посольство Росії в Україні, Россотруднічество, Фонд Петра Порошенко, Польський Інститут в Києві, Фонд Генріха Белля.

Фоторепортаж на сайті:
http://zeitglas.io.ua/s207862/literaturna_ekspediciya_u_kanevi
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.