Поет Юрій Кириченко – лауреат літературної премії „Золота шпага сатири з тризубом та алмазами з копалень царя Соломона“

Поет Юрій Кириченко – лауреат літературної премії „Золота шпага
сатири з тризубом та алмазами з копалень царя Соломона“


Премію відомому письменнику, генерал-лейтенанту УСП вручив Голова Української Служби Порятунку генерал-полковник Павло Диба за книгу епіграм, фейлетонів, віршів, пародій на уславлених добродіїв з промовистою назвою „Чорний шоколад – для білих мишей“, яка в 1997 році побачила світ у видавництві „Поліграфіст“ у Дніпропетровську накладом 5040 примірників.
Унікальне видання – своєрідний сатиричний світильник, що вияскравив нові грані таланту сучасного українського класика від поезіі. В силовому полі книги художньою уявою витворений небачений досі полігон сатири – „Лан Творчості“ з, умовно кажучи, своїми орачами, сівачами, женцями, косарями, які, кожен в міру власних здібностей, дбають про духовний хліб нації.
Від виходу в світ книги „Чорний шоколад – для білих мишей“ до моменту вручення її автору, Юрію Кириченку, цієї, унікальної в своїй суті, творчої відзнаки, пройшло 14 років. І ось така сенсація!
На теренах СНД та Євросоюзу премія присуджується вперше. Її сьогоднішній лауреат – автор 50 поетичних книг, удостоєний раніше 10 міжнародних та всеукраїнських літературних премій, серед яких – ім. Тараса Шевченка, Григорія Сковороди та інших знакових відзнак.
Редакто-упорядник сатиричного видання та автор передмови – Галина Шевченко, член Міжрегіональної Спілки письменників і Конгресу літераторів України. Більш повнішу інформацію читач знайде на сайті Української Служби Порятунку.
Вітаємо Юрія Івановича Кириченка з визначною подією в його житті!
Ганна Степняк-Лозинська
м.Київ
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.