До річниці з дня народження Козака Луганського серед далівців визначили переможців творчого конкурсу.

До річниці з дня народження Козака Луганського серед далівців визначили переможців творчого конкурсу.

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбулося урочисте нагородження переможців конкурсу творчих робіт «Где родился, там и пригодился», присвяченого 211 річниці з дня народження Володимира Даля. Протягом двох тижнів роботи будуть представлені у Музеї історії та досягнень СНУ ім. В. Даля. Про це повідомляє центр зв’язків з громадськістю вузу.
На конкурс було представлено близько 150 робіт студентів, співробітників та викладачів Далівського університету, тематично пов’язаних з життям та творчістю Володимира Даля. Їхні автори змагалися за перемогу в різних номінаціях: комп’ютерна презентація, письмова доповідь, виставка фотографій «Далівські місця в Луганську», журналістський або віршовий твір, стіннівка «Мій земляк В.І. Даль», інформаційний буклет, відеорепортаж, портрет, скульптура, розробка екскурсійного маршруту, ілюстрації до художніх та публіцистичних творів Володимира Івановича.
Найактивнішими учасниками конкурсу стали студенти філологічного факультету, факультетів комп’ютерних систем та технологій, природничих наук, менеджменту, електротехнічних систем, а також Євпаторійського відділення Кримського факультету СНУ ім. В. Даля.
Почесні грамоти переможців отримали далівці Олександр Лазоренко, Анастасія Вінниченко, Олена Єресько, Євген Поліщук, Арслан Сарипаєв, Іван Сердюков, Денис Вакуленко, Аліна Живолуп, Максим Краснопольський, Наталія Дубовик, Артур Мельник та Батир Ровшенов. Серед представників професорсько-викладацького складу університету журі конкурсу відзначило «За систематичну наукову роботу зі студентами в сфері далезнавства, проведення студентських конференцій та видання збірників» завідувача кафедрою історії України професора Миколу Євдокимова та «За керівництво роботою творчого колективу факультету» старшого викладача Євпаторійського відділення Кримського факультету Павла Струніна.
Нагадаємо, що організаторами творчого конкурсу є ректорат, Центр далезнавства, профспілкова організація студентів та координаційна рада студентського самоврядування університету. Головною метою проведення конкурсу є розширення та поглиблення загальнокультурної і професійної підготовки студентської молоді через осягнення життєвого шляху Володимира Даля, формування поваги до особистості великого земляка, розуміння взаємозв'язку минулого, сучасного і майбутнього свого краю та держави, а також виявлення, підтримка та заохочення найбільш обдарованої і талановитої молоді та співробітників університету.
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.